به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سید طه هاشمی رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بازگشت از چین، با اعلام این مطلب گفت: بر اساس این تفاهم نامه مقرر شد طرفین، همکاری در زمینه نامزدی مشترک جاده ابریشم در فهرست میراث جهانی را مورد تشویق و حمایت قرار دهند.
وی تصریح کرد: تاسیس مرکز مطالعات جاده ابریشم و کمک به سایر کشورهای در مسیر جاده ابریشم برای آماده نمودن پرونده ثبت جهانی از جمله محورهای مذاکرات بود.
طه هاشمی، تبادل تجارب حرفه ای در زمینه حفاظت و مدیریت میراث فرهنگی و هیئت های کارشناسی مرمت، حفاظت و باستان شناسی، آموزش کارکنان در زمینه حفاظت و مرمت همچون نگهداری از بناها و محوطه های حفاظت شده ، موزه ها و مدیریت آن ،تبادل کتب و نشریات و برگزاری سمینارهای علمی و تخصصی را از دیگر موضوعات همکاری های مشترک دو کشور ایران و چین بر شمرد.
رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ، حمایت و تشویق طرفین از تحقیقات علمی،پژوهشی در خصوص نگهداری و حفاظت از بناها و محوطه های تاریخی مورد کاوش قرار گرفته و بررسی امکان پروژه های حفاظت مشترک را از دیگر مفاد این تفاهم نامه همکاری اعلام کرد.
وی تبادل تجربیات درمحورهای میراث فرهنگی ، باستان شناسی و فرهنگ و تمدن شرق، ایجاد فرصت های مطالعاتی برای پژوهشگران ایرانی و استفاده از تجارب علمی چین در زمینه میان رشته ای ها از سوی پژوهشگران ایرانی را ماحصل گفتگو با مسئولان دانشگاه پکن بیان کرد.
طه هاشمی با اشاره به غنای تاریخی و فرهنگی دو کشور ایران و چین و دغدغه های مشترک دو کشور در حفظ آثار تاریخی و میراث فرهنگی ، مذاکراتش با شان جی یانگ رئیس اداره کل میراث فرهنگی جمهوری خلق چین در زمینه باستان شناسی زیر آب و آمادگی کشورمان در تشکیل یک گروه کاری و برنامه ریزی در اجرای پروژه های مشترک بین دو کشور را ثمربخش خواند.
بر اساس این گزارش ، این یادداشت تفاهم هفته گذشته با حضور هیئتی از پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری در چین به امضای شان جی یانگ رئیس اداره کل میراث فرهنگی جمهوری خلق چین و " طه هاشمی " رئیس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ایران رسید.
شایان ذکر است ، روابط فرهنگی دو کشور ایران و چین ،تاریخی دیرینه داشته و به بیش از 2500 سال بر می گردد در کنار داد وستد تجاری و روابط بازرگانی که از گذشته های دور برقرار بوده ، مبادلات فرهنگی و هنری و تاثیر گذاری و تاثیر پذیری فرهنگی ، علمی و آموزشی بین دو کشور نیز جریان داشته و اوج این روابط در دوران طلائی و بالندگی تجارت در مسر جاده ابریشم بوده است.
گفتنی است ، دو کشور در دوران معاصر ، پس از برقراری روابط سیاسی در سال 1971 علاقمندی خود را به گسترش روابط فرهنگی ابراز داشتند اما عملا روابط فرهنگی چین پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و انعقاد موافقت نامه فرهنگی و چندین برنامه ارتقاء یافته است.
نظر شما